Hogyan válasszunk?

A selyemkendő vagy sál olyan öltözékkiegészítő, ami mintájától, színétől, méretétől függően befolyásolhatja akár egész megjelenésünket. Éppen ezért fontos, hogy a kiválasztáskor néhány alapvető szempontot szem előtt tartsunk. Vegyük sorra ezeket a szempontokat!

Ha magamnak vásárolok...

Amikor magának választ valaki selyemkendőt, sálat, akkor van a legegyszerűbb helyzetben, hiszen minden adott ahhoz, hogy a legjobbat válassza.
Ilyenkor mi nők, tudjuk, melyik ruhánkhoz, milyen színű sál, vagy kendő illene, de az is megeshet, hogy pillanatnyi hangulatunk alapján döntünk. Van, amikor kifejezetten egy színt, mintavilágot keresünk, és szinte konkrét elképzelésünk van arról, milyen selyemsál, kendő illeszkedne jól ruhatárunkba. Előfordul olyan is, hogy egy alkalmi ruhához, esküvőre, ballagásra, az ünnepi öltözékhez kell megtalálni az igazit, ami majd mint egy szép ékszer díszít és magabiztossá tesz.

 


Ha ajándékba veszem...

Picit nagyobb kihívás, amikor másnak keresünk ajándékot. Ha a megajándékozottunk hölgy, akkor biztosan örülni fog egy szép selyemsálnak vagy selyemkendőnek.

Gondoljunk ezekre, amikor a selyemsálak, kendők képei között kalandozunk:

- Láttam már rajta, akinek szánom, selyemkendőt, selyemsálat?
- Ha még nem, akkor említette-e már, hogy szeretne valamilyet, csak valamilyen okból eddig még nem vett magának...
- Ha szívesen hord, és szoktam is rajta látni, akkor milyen színűje nincs még?
- Általában milyen színeket szokott hordani, mit láttam rajta leggyakrabban?Ha a kolléganőimet szeretném meglepni...

Sokan azzal a kérdéssel, kéréssel kopogtatnak be hozzánk, hogy egy közelgő rendezvény, vagy céges megjelenés kapcsán jó volna valamivel kifejezni a munkatársak összetartozását. Erre is remek megoldás a selyemkendő vagy sál, hiszen szépen visszatükrözhető egy cég arculata, színvilága ezeken az öltözék kiegészítőkön. Alapul szolgálhat a cég logója, vagy más, a cégre jellemző forma, mintavilág. Az ilyen esetekben javasoljuk, hogy keress meg bennünket személyesen valamelyik elérhetőségünkön!
 


Ha külföldi vendégnek, diplomata hölgynek lesz...

Referenciáink szépen mutatják, hogy termékeink méltók arra, hogy akár magas rangú diplomatáknak, vagy más, külföldön élő hölgyeknek ajándékba, emlékként adják őket.
Jogos igény, elképzelés, hogy egy külföldinek valami magyart, valami hazánkra jellemzőt szeretnénk adni, amikor hozzánk látogat. Erre a célra tökéletes megoldást jelentenek a magyar motívumokat feldolgozó mintáink, amelyek különféle tájegységeink népművészeti kincsvilágából merítenek. A mintákat az általunk használt kontúrtechnika kereteihez igazítva adoptáljuk és a színeket szabadon variáljuk. Így jön létre az az egyedi szín és formavilág, ami a Silkyway sajátja és egyúttal a tökéletes megoldás erre a célra. 

 


Néhány egyéb szempont a választáshoz

Bőrtípus, szemszín

Mivel a kendő az arc közelében helyezkedik el, fontos, hogy passzoljon az arcbőrhöz, a szem színéhez! Bizonyos színek sápasztanak, mások túl erősek az adott bőrtípushoz,  Barnásabb bőrhöz, sötét hajhoz élénk, erőteljes színek, világos, szőke hajhoz, kék szemhez és halvány bőrhöz pasztell színek illenek alapvetően. Bővebben erről itt.

Korosztály

Huszonévesek, Harmincasok stb., Fiatalos anyukák, Nagymamák, Gyerekek

Gyógyító színek

A színek fizikai és lelki gyógyhatásairól sok helyen olvashatunk. Ebben vagy hiszünk, vagy nem, mindenesetre tagadhatatlan, hogy a színek hatással vannak ránk, ha máshogy nem, a vizuális élmény miatt mindenképpen. A hölgyek tudják, hogy amikor kiválasztjuk az aznapi öltözetünket, mindig az aznapi hangulatunkhoz igazítjuk a színhatást. A selyemsálak, kendők lágy fényes színei ezeket a napi választásokat még inkább ki tudják hangsúlyozni. A jól eltalált szín tehát elengedhetetlen!

Méret

Méretben mi az, ami a legjobban passzol a megajándékozotthoz?
El tudjuk-e képzelni egy nagy stólában, vagy csak egy kis nyakba köthető kendő illene hozzá?
A Silkywaynél 3-4 féle alap standard mérettel dolgozunk, de ezektől eltérő egyedi méreteket is meg tudunk valósítani.

Felhasználás 

Elegáns stílusban
Hétköznapi viseletre
Vagány, merész színekkel
Magyar motívumokkal
Romantikus öltözetekhez

Minta

Ha megfigyeltük, akit meg szeretnénk ajándékozni, máris könnyebb dolgunk van a minta kiválasztásakor. Vannak hölgyek, akik a hagyományokat követik, és ragaszkodnak a népi motívumokhoz, mások a modern, nonfiguratív mintákat részesítik előnyben. A legtöbb nőnek jól áll és szereti a virágos kendőket, sálakat, de az adott öltözéktől függően akár a minta nélküli is szóba jöhet, így inkább csak a színek játékára hagyatkozva is választhatunk. A műhelyünkben megvalósult egyedi ötletek minta-tárháza is igen gazdag. Íme néhány azok közül, amelyeket később mások is megkedveltek, megrendeltek.

         

Termékek