Silkyway selyemfestő műhely telefonszám, elérhetőség+36 20 929 1011

Hívható: hétfőtől - péntekig 9-17 óráig

Cím: 2142 Nagytarcsa, Cserfa u. 2. (időpont kérésre)

E-mail: rendeles@silkyway.hu

 

Bevásárlókosár - 0,00 Ft

Az Ön bevásárlókosara üres.

Vissza az előző oldalra

Selyemfestés

 

Hogyan készül a kézzel festett selyem kendő vagy sál?


Sokan rácsodálkoznak, hogy a termékeink valóban kézzel készítettek. Aki ellátogatott már a műhelyünkbe, az tudja, láthatja, hogy valóban azok, hiszen ott, mindenki előtt festjük őket.

Most bemutatjuk, hogyan készülnek!


hogyan k;szül a kézzel festett selyemkendő - selyemfestés lépésről lépésre

Első lépésként megtervezzük a kendőt, sálat. 

Nálunk minden kézzel készült, így asztalon, papírral, ceruzával és radírral rajzolunk, tervezünk. Ezeket a sablonokat összegöngyölve az asztal alatt tartjuk, hogy mindig kéznél legyenek. Jelenleg több, mint 120 különböző mintával rendelkezünk, több féle kendőmérethez igazítva.

 

 

Második lépésként megrajzoljuk a mintát

A kész tervet átrajzoljuk a selyemkendőre. A vonalakat a kontúranyag adja, mely lehet többféle színű: arany, ezüst, bronz, fekete vagy átlátszó. A vonalak választják el egymástól a színeket, a festéket megtartja, így fontos, hogy szép, egyenletes legyen. Ehhez levegőben kell rajzolnunk, támaszték nélkül, ami biztos kezet, sok gyakorlást kíván. 

 

 

hogyan k;szül a kézzel festett selyemkendő - selyemfestés lépésről lépésre

Harmadik lépés a színezés

Semmi merítés, nyomás, szitázás és egyéb hókuszpókusz - kézzel, ecsettel festjük a kendőket, sálakat, négyzetcentiméterről négyzetcentiméterre. A színeket vagy előre megbeszéljük, vagy alkotás közben alakul bennünk, de egy biztos: a végeredmény mindig egyedi, mert csak megrendelés esetén készítjük el mégegyszer ugyanazt a színkombinációt. Miért is festenénk kétszer ugyanazt, hiszen annyi lehetőség van!?

 

 

hogyan k;szül a kézzel festett selyemkendő - selyemfestés lépésről lépésreElőkészítő és utómunkálatok

A selymet festés előtt mossuk, vasaljuk, hogy a szennyeződésektől megtisztítsuk. Festés után pedig gőzöléssel fixáljuk a kendőt, hogy a színek áthassák az anyagot, ezáltal termékeink élénkek, fényesek és tartósak legyenek. Minden termékünkhöz angol-magyar használati útmutatót adunk, hogy sokáig szépek maradjanak.  

 

 

Nézd meg, hogyan készülnek a kendőink, sálaink!

 

Silkyway selyemfestés, ajándék ötletek nőknek