Bemutatkozás

A Silkyway 2011. február 11-én alakult. Egyedi kollekciónkat főként kézzel festett selyem kendők, sálak teszik ki. Kérésre ruhákat, egyéb használati tárgyakat készítünk kizárólag tiszta selyem alapanyagból.

A Silkyway születése óta számos termékünk a Képző- és iparművészeti lektorátus zsűriszámával rendelkező iparművészeti alkotás lett. Megrendelőink között tudhatjuk a Köztársasági Elnöki Hivatalt, számos Minisztériumot és Nagykövetséget, a Magyar Olimpiai Bizottságot, valamint neves bankokat és intézményeket. (További referenciáink)

selyemfestő, Mécs-Szilágyi Nóra

A Silkyway alapítója: Mécs-Szilágyi Nóra, selyemfestő

1981-ben születtem Budapesten, jelenleg is itt élek és alkotok. A különböző kézműves technikákkal kiskorom óta foglalkozom, de szakmaként 2009-ben választottam a selyemfestést és a textiltervezést, ekkor lettem selyemfestő. Eredendően közgazdászként végeztem a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján, ahol a kereskedelem, a marketing és a nemzetközi kapcsolatok, kultúraközi kommunikáció volt a szakterületem. A gazdasági terület látszólag távol áll a művészettől, de számtalan olyan vonása van, amely kreativitást, művészi érzéket, belehelyezkedést és átérzést kíván, akárcsak a művészetek.

Nagy bátorság kellett hozzá, hogy egy számomra teljesen új területbe belevágjak, fokozatosan fejlesszem a képességeimet, a rajztól a színharmóniákig, a technikai alapozástól a művészi megjelenítésig, belső képek realizálásáig. A környezetemben először a meglepetés erejével hatott az a kijelentésem, hogy én ezentúl ebből szeretnék megélni ahelyett, hogy elmennék egy céghez dolgozni, és keresnék fix jövedelmet. De kellően erős volt a belső igényem arra, hogy azt csináljam, amit szeretek, ezért kitartottam az elhatározásom mellett, és ahogy jöttek a sikerek, szakmai elismertség, úgy mások is könnyebben elfogadták a döntésemet.

Két és fél éve egyedül vágtam bele a selyemfestésbe, egy év után kezdtem el társakat keresni. Műhelyünk egy kis női sziget, ahol ki tudjuk bontakoztatni kreatív képességeinket, mindenki meg tudja találni a számára legmotiválóbb feladatkört.

 

Miért pont selyemfestés?

Mindig jelen volt az életünkben a szépre, harmonikusra törekvés, akár a környezetünkben, akár önmagunkban. E kettőt – a kintet és bentet – szándékozunk összekötni selyemkendőinkkel, ruháinkkal és ékszereinkkel. A selyem számunkra a határtalan lehetőségek tárháza, hiszen egy teljesen fehér, natúr anyag az, amit a selyemfestő megelevenít a színekkel, formákkal.  Ezért tehát kifogyhatatlan, végeláthatatlan, minél többet festünk, annál jobban inspirál, megmozgat, lendületbe hoz. Célunk, hogy harmonizáló, gyógyító, a lelket olykor megnyugtató, olykor feltüzelő alkotásaink közt mindenki megtalálja azt, amire szüksége van, ami neki szép és aktuális.

Sokszor belső minőségeket jelenítünk meg a kendőinken, melyek színeik és formáik által hatnak a lélekre, segítik a megvalósulást, feloldódást. (A színek hatásait a termékek leírásánál, illetve a cikkekben részletezem.) Fontos számunkra a művészet gyógyító, formáló hatása, melyet az alkotások sokszor nem csak a konkrét formáik, hanem töltetük, energiájuk által közvetítenek. Legtöbben nem tudják beazonosítani, hogy miért tetszik nekik éppen az a színösszeállítás, formavilág, stb, de amint elkezdünk beszélni róla, rögtön kiderül, hogy arra van szüksége az illetőnek. Érdemes hallgatni az első (belső) hangra, ami sokszor helyesen súgja meg, mit viseljünk, mit hordjunk magunkon.

Mit csinál a selyemfestő?

  • egyedi alkotásokat tervez
  • és megvalósít
  • kiegészítőket (sálak, kendők, táskák, ékszerek), lakberendezési tárgyakat és ruházatot tervez egyedi igények szerint is
  • meglévő/hozott anyago t befest, átalakít
  • egy edi megoldásokat kínál selyemből

Ha szeretnél egyedi ruhát, selyemkendőt, selyemsálat, hastánc fátylat vagy bármi más selyem kiegészítőt (lakberendezési kiegészítőt) készíttetni, keress bátran a rendeles@silkyway.hu e-mailcímen.

 

Válogass a késztermékeink közül, vagy rendelj teljesen egyedi kendőt a Silkyway webáruházban!

Silkyway selyem sal kendo webaruhaz

 

Nézz bele egy selyemfestő életébe! Olvasd a blogunkat, ahol a velünk történt eseményekbe pillanthatsz bele!

silkyway selyemfestő műhely életképek

 silkyway selyemfestő műhely életképek

Leave a Comment