SZÍNVARÁZS, avagy mit jelentenek a színek?

kék szín hatása, jelentése és használata selyem kendőkön

 

A színek köztudottan nagy szerepet játszanak az életünkben, komoly hatással vannak az érzelmeinkre, hangulatunkra, napjainkra.

Kézzel készített selyemsáljaink egyik erőssége, hogy a színek gyönyörűen és intenzíven mutatnak a selyem anyagon, így előszeretettel kísérletezünk mindenféle színárnyalattal, színkombinációval, legyen szó az extrém vagy az idei nyáron divatos pasztell színekről.

A színeknek jelentése is van természetesen, egy-egy hangulatot, életérzést szimbolizálnak, ezeket gyűjtöttük most össze, egy kis segítséget nyújtva azoknak, akik öltözködésükkel kívánják kifejezni magukat!

Nálunk minden kendő több színnel készül, hiszen ez a selyemfestés lényege, hogy a színek egymásba való átmenete fantasztikus látványt és hangulatot ad, ám sok kendőnkön megfigyelhető egy-egy domináns szín, vagy sokszor készítünk vi

sszafogottabb, egy szín köré épült látványt a sokszínűség helyett.

A sárga szín jelentése az örök fény, a közvetítés jelképe ember és Isten között. Persze kultúránként változhat a jelentése, a buddhisták számára például a sárga szín a lemondás, vágytalanság. Kínában eredetileg császári szín volt, csak azok viselhették, akik császári családból származtak.

Mindenesetre, ha kirobbanó, „császári” hangulatban vagy, mindenképpen egy élénksárgát is tartalmazó selyemkendőt válassz, amely mindenképpen feltűnő lesz, feldobja az outfited.

Piros, sárga színek jelentése, hatása az öltözködésben - kézzel festett selyem kendők, sálak, ajándék ötletek nőknek

A piros az egyik legintenzívebb szín, életünk számos területén szembetalálkozunk vele; jelzőlámpák, rúzsok, díszek és társaik.

Ennek a színnek több jelentése is van. Először is mindenképpen az energia, az élet jele. Másrészről a halált is szimbolizálhatja, mindkét esetben vérrel asszociálható. Jelképezheti még a nemiséget, a libidót, szenvedélyt, szerelmet. Tekintsünk el fenti általános, eszményi fogalmaktól; ez a szín a divatban is örök klasszikus. Akár a rúzsok, akár a koktélruhák; ha a pirosat választjuk, mindenképp nyomot hagyunk az emberekben.

Válasszatok piros-domináns selyemkendőt kiegészítőként egy fekete miniruhához; piros lakktáskával és rúzzsal; a hatás nem marad el.

Föld színek, barna hatása - színek jelentése, hatása, használata a selyemfestésben

A barna szín jelentése a természet, a föld. Ezekből adódóan pedig az anyaság, gondoskodás, termékenység. Míg a pirosat elsősorban bulikban, fontos eseményeken érdemes bevetni, a barnát kellemes, pihenős hétköznapokra ajánljuk. Egy séta a parkban, egy kávé a sarki cukrászdában, találkozás egy régi barátnővel…

A szürke a köd, a melankólia és lehangoltság szimbóluma, amit aláírunk, azonban tagadhatatlan, hogy a szürke kiegészítők kifejezetten trendik!

Szürke selyemkendővel klasszul fel lehet dobni egy őszi ballonkabátot, tollfülbevalókkal nyerő lehet!

Zöld színű selyemkendőinket kiemelten ajánljuk, főleg, hogy az idei év színe a smaragdzöld! A zöld a természet, harmónia, tavasz és megújulás szimbóluma.

Válaszd a zöldet és csobbanj bele egy izgalmas nyárba!

kék szín hatása, jelentése és használata selyem kendőkön

Másik kedvencünk a kék…a kék szín jelentése megfoghatatlanság, végtelenség, hiszen ez a tengerek, óceánok és az égbolt színe is.

A kék egy multifunkcionális szín; őrült bulikra, estélyekre, délutáni találkozókra, hétvégi bevásárlásokra és színházlátogatásokra egyaránt alkalmas.
Elsősorban a kékszeműeknek ajánljuk, egy kék selyemkendő ugyanis varázslatos módon ki tudja emelni a szemünket.

A fekete a gyászt, feneketlen és titokzatos mélységet jelenti, magát a káoszt. Ettől tekintsünk el, hisz a divatvilágban a fekete örök klasszikus, bátran ajánljuk mindenféle alkalomra, elsősorban kiöltözős estékhez. Aranyszabály ugyanis hogy minden nő szekrényében ott legyen a „little, black dress”, azaz egy fekete miniruha, amit szükség esetén felkap az ember lánya és meghódítja benne a világot.

A fehér, a feketéhez hasonlóan klasszikus. A szín jelentése tisztaság, tökéletesség, egyszerűség.

Fehér alapú selyemkendőink minőséget, előkelőséget, eleganciát sugároznak és egyszerűségüktől fogva nagyszerűek.  Nyárra ideális viselet, hiszen ilyenkor ruhatárunk kivilágosodik, magunk mögött hagyjuk a barna, sötétkék, fekete színeket a nappali öltözetben.
Egy másik jó tulajdonsága, hogy mindenhez illik, mindennel kombinálható.

Olvasd el cikkünket a kendők, sálak megkötési lehetőségeiről is!

Originally posted 2013-06-29 19:00:15. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Comment